TRILECE ( me crem Dulce de Leche)
Per nje tepsi me diameter 35X6 cm duhet :
6 veze
1 1/ 4 gote uji sheqer
2 gota uji miell
1/2 filxhan caji me qumesht
2 luge supe plot me gjalp
2 luge caj me Backin
PERGATITJA
1-Ngrohet furra ne 180 grade
2-Lyhet tepsia me gjalp
3-Shkrijme gjalpin e heqim nga zjarri dhe e perziejme me qumshtin
4- Ndajme vezet ,te kuqet nga te bardhet .
5-Perziejme me mix elektrik te bardhat e vezeve me 2 min pastaj hedhim sheqerin dhe i perziejme sebashku per te pakten 10 min ( derisa te behen si debore e ngrire )
6- Hedhim ne tasin e te bardhave te vezeve ,te kuqet e vezeve + perzierjen gjumesht –gjalp. I perziejme mire e mire me mix elektrik .
7- Te perzierja e vezeve hedhim miellin dhe backin dhe i perziejme me nje luge sa te behen pak te njetrajshme.Pastaj i perziejme sebashku me mix elektrik per disa minuta derisa te behet nje brume i njetrajshem
8-Hidhet perzjerja ne tepsi dhe piqet ne 170- 180 grade .
9- Pasi eshte pjekur hiqet nga furra lihet te ftohet .
10-E presim ne formen qe deshirojme .
11-Pasi ftohet per 30 minuta i hedhim perzierjen e qumshtave e mbulojme me plasmas kuzhine dhe e leme per rreth gjysem ore ashtu .
11- e lyejme me kremin qe duam .
PREGATITJA PREJ QUMSHTI
Ne nje tas hedhim 1 gote qumesht natyral,
gjysem gote qumesht crem embelsirash ,
2 kuti me qumesht te kondesuar NESLE i perziejme mire e mire dhe i hedhim siper te baza e trileces
LYEJME SIPERFAQEN E TRILECES ME cremin Dulce de Leche
PER CREMIN Dulce de Leche duhet,
2 kuti qumshti i kondensuar panda ose nestle
thjesht futni ne nje tenxhere me uje kutine e qumshtit te kondensuar dhe lereni te vloje me uje per te pakten 2-3 ore ,hiqeni nga zjarri lereni pak te ftohet ,hapeni me kujdes kapakun hidheni perperjen ne nje tas dhe perzijeni mire e mire .
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen