Supe orizi me veze dhe limon
Ne lengun e mishit ose ne uje te valuar hidhet orizi i lare e i pastruar dhe kripa, e lihen te ziejne ne zjarr te ngadalte rreth 30 minuta. Ne fund, super i shtohet pak lekure limoni e grire me rende; i jepet nje vale, hiqet nga zjarri dhe pas 5-6 minutash rregullohet me te verdhen e vezes. Per kete, ne nje ene porcelani hidhet e verdhae vezes, rrihet mire dhe, duke e rrahur, i shtohet leng limoni ose limontoz i tretur ne uje dhe pak e nga pak leng supe. Ne fund, sipas deshires rregullohet me majdanoz te grire holle dhe piper te zi.
Per 4-5 persona duhen:
Leng mishi 1.5 litra
Oriz 4 luge gjelle
Gjalpe 50g ose 1 luge gjelle
E verdhe veze 1
Limon 1/2 kokerr
Majdanoz, kripe dhe piper i zi
Ne lengun e mishit ose ne uje te valuar hidhet orizi i lare e i pastruar dhe kripa, e lihen te ziejne ne zjarr te ngadalte rreth 30 minuta. Ne fund, super i shtohet pak lekure limoni e grire me rende; i jepet nje vale, hiqet nga zjarri dhe pas 5-6 minutash rregullohet me te verdhen e vezes. Per kete, ne nje ene porcelani hidhet e verdhae vezes, rrihet mire dhe, duke e rrahur, i shtohet leng limoni ose limontoz i tretur ne uje dhe pak e nga pak leng supe. Ne fund, sipas deshires rregullohet me majdanoz te grire holle dhe piper te zi.
Per 4-5 persona duhen:
Leng mishi 1.5 litra
Oriz 4 luge gjelle
Gjalpe 50g ose 1 luge gjelle
E verdhe veze 1
Limon 1/2 kokerr
Majdanoz, kripe dhe piper i zi
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen