Supe me perime
Patatet, karotat, kungulleshkat, selinoja dhe mashurkat e njoma pastrohen dhe priten ne copa kubike mesatare; vec pastrohen bizelet e njoma kokerr.
Ne tenxhere me yndyre kaurdisen qepa, shtohen karotat, kungulleshkat, selinoja. Pas kaurdisjes shtohen domatet e fresketa te grira holle ose pak salce. Ne perimet e kaurdisura hidhet leng mishi ose uje i valuar (uji me mire per mendimin tim) dhe sa te marin valen, shtohen zarzavatet e tjera sipas kohes se zierjes, ne fillim mashurkat e bizelet, pastaj patatet. Supa lihet te zieje 15-20 minuta dhe rregullohet me kripe, piper e gjethe dafine, majdanoz te grire holle. Ne rast se bizelet e mashurkat nuk jane shume te njoma, ato me pare duhet te ziejne ne uje te valuar per disa minuta dhe pastaj t'i hidhen supes.
Per 4-5 persona duhen:
Leng mishi ose Uje 1.5 litra
Patate 2-3 kokrra mesatare
Karota 3-4 cope
Kungullesshka 1 cope
Bizele kokerr 1/2 gote
Mashurka 8 cope
Selino 1 kokerr
Yndyre 1 filxhan kafeje
Qepe 1 kokerr
Domate 2-3 kokrra ose salce 1/2 luge
Kripe, piper, majdanoz, dafine.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen