Embelsire me crem Dulce de Leche
/diametri i tepsise 34cm/
Perbersit :
8 veze
260gr sheqer ose 1 gote e gjysem uji me sheqer
250 gr miell ose 2 gota uji me miell 00
4 filxhana caj me vaj
3 luge kafeje rrafsh me Backin powder
1 kuti qumesht I kondesuar nestle per cremin Dulce de Leche
Pergatitja :
1-Ngrohet furra ne 150 grade
2-Lyhet tepsia me gjalp e sperkatet me miell
3- Ndajme vezet ,te kuqet nga te bardhet ne dy tasa.
4/te tasi me te bardha hedhim nje gote uji sheqer ,te tasi me te
kuqet e vezeve hedhim gjysme gote sheqer
5/me Mix elektrik perziejme te bardhat e vezeve derisa te behen si debore e ngrire
6/ me Mix elektrik perziejme te verdhat e vezeve gjysmen e gotes se sheqerit dhe vajin derisa te behen te njetrajshme
7/perziejme perzierjen e te bardhave me te kuqeve te vezeve me kujdes ,,,dy gotat e miellit I hedhim te perzierja e vezeve sebashku me Backin powder ,,I perziejme me shume kujdes dhe e hedhim brumin ne tepsi ,,piqet ne 160 deri ne 170 grade
……………………..……………………..……..
Keshilla/ 10 deri ne 20 minutat e para mos e hap furren,,dhe per ta pare se eshte pjekur provojeni me nje thike duke shpuar embelsiren nqse del e paster thika eshte pjekur ,,nqse doni ta beni me 2 shtresa crem embelsiren perdorni 2 kuti qumesht te kondesuar
……………………..……………………..…..
8- Pasi eshte pjekur hiqet nga furra lihet te ftohet .
9/me ane te nje thike lirojeni anat e embelsires dhe permbyseni me kujdes ne nje pecete dhe lereni te ftohet mire e mire,,,pastaj me nje thike te gjate e te prehte prijeni pergjysem ose ne 2 shtresa ose ne tre ,, embelsiren dhe lyjeni pjesen e poshtme me kremin Dulce de Leche pastaj me kujdes siper vendosni gjysmen e siperme te embelsires ,,ngjiteni te dyja pjeset e embelsires sperkateni me sheqer pluhur dhe priteni sipas deshires
Me perpara se te filloni embelsiren duhe te pregatisni cremin Dulce de Leche shiko me poshte per menyren e pregatitjes
PER CREMIN Dulce de Leche duhet,
1 kuti qumshti i kondensuar nestle
thjesht futni ne nje tenxhere me uje kutine e qumshtit te kondensuar dhe lereni te vloje me uje per te pakten 2-3 ore ,hiqeni nga zjarri lereni pak te ftohet ,hapeni me kujdes kapakun hidheni perperjen ne nje tas dhe perzijeni mire e mire tani cremi eshte gati .
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen