Labels

Dienstag, 12. Februar 2013

Torte me cokollate


Torte me cokollate


Përbërësit: 8 vezë, 8 lugë sheqer, 8 lugë miell, 3 lugë kakao, 100 gr gjalpë, 1 pluhur paste, 400 gr çokollatë, 4 dcl ajkë të ëmbël, 3 lugë liker portokalli ose lëvore portokalli e kaluar në rende, fletë çokollate për zbukurim.

Torte me Çokollatë

Tunden të bardhat e vezëve në shkumë të qëndrueshme. Shtohen të verdhat një nga një duke i tundur vazhdimisht me mikser. Mielli përzihet me pluhur paste e kakao dhe, duke e përzier brumin me lugë, qitet pak e nga pak. Shtohet gjalpi i shkrirë e i ftohur dhe përzihet me lugë gjersa masa të kompaktësohet.

Brumi derdhet në kallëp për tortë të shtruar me letër të yndyrshme dhe futet në furrë të nxehtë me temperature 170*C për t’u pjekur për 50 min. Pasi të piqet, qëndron në furrë edhe një orë gjersa të ftohet.

Ndërkohë, shkrihet çokollata e grimcuar në enë të vendosur mbi avull. Veçan tundet ajka gjersa të bëhet një masë e dendur. Shtohet çokollata e shkrirë e ftohur dhe me mikser tundet së bashku me ajkë gjersa të fitohet një masë e njëllojtë.

Torta pritet horizontalisht në tri pjesë dhe lyhet në mes, mbi dhe anash me kremin e përgatitur. Zbukurohet sipas dëshirës ose sikurse në foto me trëndafil të sheqerosur dhe gjethe çokollate.



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen