Labels

Dienstag, 12. Februar 2013

Torte me biskota


Torte me biskota

Nevojiten:

30 deri 35 biskota
* 100 ml qumësht të nxehtë

* PER KREMIN:

* 1 krem për torte
* 350 ml qumësht
* 2 lugë kakao
* PER STOLISJE :
* 1 shllag shkumë
* Grimca çokollate 

* 1.Në fund të skajeve të kallëpit në formë zemre vëni fletën metalike të alumit (‘folinë’) ose atë të tejdukshme. Renditeni biskotat, pastaj hidhni qumështin e nxehtë.

* 2. Kremin e përgatitni ashtu që në një enë të thellë e hidhni qumështin
* e ftoht më parë të zier. Aty hidhni qeskën e kremit për torte dhe
* përzieni me mikser elektrik me shpejtësinë më të madhe për tre minuta
* dhe, pak minuta pa përfunduar hidheni edhe kakaon.
* 3. Një pjesë të kremit të përgatitur e hidhni mbi biskota dhe, pastaj e shtroni edhe një shtresë të biskotave të cilën po ashtu e lagni me qumësht dhe, pastaj e veni pjesën tjetër të kremit. Vëreni tortën në një vend të ftohtë dhe e lini rreth dy orë.

* Servimi:

* Para se ta servoni, nxireni tortën nga kallëpi dhe, pasi ta keni hequr fletën metalike, e vëni në një pjatë. Stoliseni tortën me shllag dhe me grimca çokollate.



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen